ProCredit Bank: Μια "έξυπνη" τράπεζα συστήθηκε σε επιχειρήσεις και ιδιώτες στις Σέρρες

Η ProCredit Bank «συστήθηκε» στον κόσμο του Σερραϊκού επιχειρείν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου, όπου παρουσιάσθηκαν από στελέχη της τράπεζας τα πλεονεκτήματά της έναντι του ανταγωνισμού αλλά και η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που διαπνέει την λειτουργία αλλά και τις συνεργασίες της.

Πρωταρχικός σκοπός της τράπεζας είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με εξατομικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα καθώς το προσωπικό της λειτουργεί εν είδει επιχειρηματικών συμβούλων αξιολογώντας και συμβουλεύοντας τους υποψήφιους επενδυτές.

Η ProCretdit Bank έχει αναπτύξει ήδη συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Σερρών. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Α αντιπρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Θωμάς Τενεκετζής, ο γενικός γραμματέας του ΕΒΕΣ κ. Γεώργιος Ταΐρης, η Οικονομική Επόπτρια του ΕΒΕΣ κ. Ελένη Τσιαπάρα, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Σωτ. Κοτσαμπάς, μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Σερρών και πολλοί εκπρόσωποι  Σερραϊκών επιχειρήσεων.

procredi_bank_serres_1.jpg

Μέλος ενός ομίλου εμπορικών τραπεζών με εστίαση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προσανατολισμό τη δημιουργία θετικής επίδρασης, η ProCredit Bank επιδιώκει την σύζευξη της παραδοσιακής τραπεζικής με την ψηφιακή εξυπηρέτηση, με στόχο την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη θετική επίδραση.

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 9 χρόνια. Το μέσο εκταμιευμένο επιχειρηματικό δάνεια της ProCredit Bank ανέρχεται σε 420.000 ευρώ, ενώ τα «πράσινα» δάνεια αναλογούν στο 69% του συνολικού δανειακού της χαρτοφυλακίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο γενικός δείκτης της τράπεζας (όχι μόνο σε επίπεδο Ελλάδας) των δανείων σε καθυστέρηση βρίσκεται κάτω από το 1%. Ο αντίστοιχος δείκτης σε επίπεδο Ελλάδας, για ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο, βρίσκεται στο 9,1%.

Η διευθύντρια της τράπεζας στην Ελλάδα κ. Αγγελική Αρβανίτη εστίασε στο γεγονός ότι προσφέρεται η δυνατότητα χρηματοδότησης ακόμη και επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά προγράμματα, διασφαλίζοντας μία εναλλακτική για την υλοποίηση των επενδύσεών τους.

Σύμφωνα με την κ. Αρβανίτη τα χρηματοδοτικά προϊόντα που διαθέτει η τράπεζα διατίθενται με επιτόκια που βρίσκονται 20% πιο κάτω από εκείνα του ανταγωνισμού.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο υποδιευθυντής της τράπεζας κ. Στέλιος Βλησίδης, ενώ η παρουσίαση έγινε από τα στελέχη Κωνσταντίνο Ξένο και Γεωργία Νοταρά.

Η τράπεζα είναι μέλος του γερμανικού ομίλου ProCredit Holding, με έδρα την Φρανκφούρτη και διαθέτει δυναμική παρουσία σε 10 χώρες της ΝΑ Ευρώπης,

Η «ακτινογραφία» της οικονομίας των Σερρών

Σύμφωνα με τα  στοιχεία που παρουσιάσθηκαν από τα στελέχη της ProCredit Bank για την οικονομική κατάσταση του νομού Σερρών το 60% του εργατικού δυναμικού απασχολείται στους τομείς της γεωργίας, εμπορίου, τουρισμού και μεταποίησης.

Η μικτή προστιθέμενη αξία του νομού αντιστοιχεί στο 7,1% του συνόλου της Κεντρικής Μακεδονίας. Η καταγεγραμμένη ανεργία του Ν. Σερρών βρίσκεται στο 14%, με το μέσο όρο σε επίπεδο χώρας να κυμαίνεται στο 10,5%. Τα στελέχη της ProCredti Bank «διαβάζουν» το στοιχείο αυτό σαν μια ευκαιρία πραγματοποίησης επενδύσεων που θα συνεισφέρουν θέσεις εργασίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δραστηριοποιούνται 27.777 επιχειρήσεις και το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο ανέρχεται σε 260 εκατομμύρια ευρώ. Το μέσο ύψος των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Σέρρες βρίσκεται στις 190.000 ευρώ.

Την εκδήλωση συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος κ. Ειρήνη Νικολοπούλου.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 12 Απρ. 2024 - 12:23