FLOS: Η βιομηχανία απορρυπαντικών από τις Σέρρες που "αστράφτει" από ανάπτυξη με επένδυση 1,8 εκ. ευρω

Επένδυση 1,8 εκατ. ευρώ για την επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και την απόκτηση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, η οποία οδηγεί στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας κατά 50%, ολοκλήρωσε η σερραϊκή βιομηχανία απορρυπαντικών FLOS ΑΒΕΕΑ.

Ειδικότερα, μέσω του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού η FLOS πετυχαίνει αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας κατά 40% και συγκεκριμένα της δυναμικότητας εμφιάλωσης, αλλά και της παραγωγής πλαστικών φιαλών και πλαστικών καπακιών, αφού η εταιρεία είναι καθετοποιημένη, καθώς φτιάχνει η ίδια και τις πλαστικές της συσκευασίες. Με τα νέα δεδομένα μπορεί να εμφιαλώσει καθημερινά 40.000 λίτρα απορρυπαντικών σε υγρό και 15.000 κιλά σε σκόνη, ενώ η ημερήσια παραγωγική δυναμικότητά της ανέρχεται σε 45.000 περιέκτες.

flos_aporripantika.jpg

Την ίδια στιγμή με την επέκταση των κτηριακών της εγκαταστάσεων, που αύξησε την επιφάνεια της μονάδας της κατά 1.680 τ.μ. σε συνολικά 6.500 τ.μ., προσθέτει ένα ακόμα 10% στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, καθώς μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν μπορούσε να στοκάρει ημιέτοιμα υλικά και στερούνταν ένα κομμάτι της παραγωγής της.
Η επένδυση εντάχθηκε στο ποσό του 1,1 εκατ.ευρώ στον αναπτυξιακό νόμο και δημιούργησε την ανάγκη για νέες θέσεις εργασίας στην εταιρεία, η οποία διαθέτει πλέον 50 εργαζομένους, έχοντας αυξήσει το προσωπικό της κατά 30%.

Με την επενδυτική αυτή κίνηση η FLOS κάνει ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω διεύρυνση των εξαγωγών της, οι οποίες ανέρχονταν το 2023 στο 14% επί του κύκλου εργασιών της και αναμένεται να κινηθούν ανοδικά το 2024. «Ευελπιστούμε ότι με τη μεγαλύτερη παραγωγική δυναμικότητα, αλλά και όταν βελτιωθούν κάποιοι χρηματοοικονομικοί δείκτες που παρακολουθούμε, θα διεκδικήσουμε περισσότερα στο μέτωπο των εξαγωγών» λέει στη Voria.gr ο Κώστας Παπαπαναγιώτου, που μαζί με την αδερφή του Σοφία κρατούν το «τιμόνι» της FLOS.

Πριν από λίγο καιρό η εταιρεία ολοκλήρωσε και τη δημιουργία σταθμού παραγωγής ενέργειας net metering στη στέγη της μονάδας της, καλύπτοντας έτσι το 80% της ενεργειακής της κατανάλωσης και μειώνοντας το ενεργειακό της κόστος.

flos_aporripantika_1.jpg

Πάνω από 430 οι κωδικοί προϊόντων

Σήμερα η FLOS διαθέτει περισσότερους από 430 κωδικούς προϊόντων, παράγοντας από απορρυπαντικά πιάτων, λιποκαθαριστές και υγρά τζαμιών μέχρι απορρυπαντικά ρούχων, μαλακτικά, χλωρίνες, ακόμα και επαγγελματικά υγρά πλυντηρίων για χαλιά. Οι προϊοντικές της κατηγορίες είναι τρεις: η μία απευθύνεται στον καταναλωτή και τα προϊόντα της βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και άλλων μικρότερων καταστημάτων, η δεύτερη είναι επαγγελματική και απευθύνεται σε πελάτες όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία και συνεργεία καθαρισμού, ενώ η τρίτη, η σειρά Vero, περιλαμβάνει προϊόντα πιο στοχευμένα, με έξυπνα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που απευθύνονται πάλι στον καταναλωτή και είναι πιο φιλικά στη χρήση.

Η σερραϊκή εταιρεία, που δημιουργήθηκε πριν από 29 χρόνια, παράγει επίσης προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για δύο μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου.

Βρίσκεται, δε, σε συνεχή εγρήγορση για τη δημιουργία νέων κωδικών, ειδικά στο κομμάτι των καθαριστικών για οικιακή χρήση. Άλλωστε, διαθέτει εντός των κόλπων της αναγνωρισμένο χημείο για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 12 Απρ. 2024 - 18:25