Αποθεωτική υποδοχή στους θριαμβευτές του Μπέρμιγχαμ

Με μια εκπληκτική εμφάνιση ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να «αλώσει» το Villa Park κερδίζοντας την Άστον Βίλα με το… Αγγλικό 4-2, βάζοντας σοβαρή «υποθήκη» για την πρόκρισή του, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League, η ομάδα του Πειραιά πήρε πολύ μεγάλο προβάδισμα και πλέον «αγγίζει» τον τελικό της 29ης Μαΐου που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena. Κόντρα στην 4η ομάδα της  εφετινής Premier League, ο Ολυμπιακός άριστα στημένος τακτικά και παρά τα μικρολαθάκια του, επέβαλλε το δικό του τέμπο και πήρε ένα ιστορικό διπλό, χάρις το χατ-τρικ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί (16’, 28’, 56’ πέν.) και το γκολ του Σαντιάγο Έσε (67’). Η Βίλα ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2 με τους Γουότκινς (45’+1’) και Ντιαμπί (52’), έχασε πέναλτι (δοκάρι κι άουτ) με τον Ντίαζ, όμως η βραδιά ήταν κατακόκκινη. Και σε μία εβδομάδα (9/5, 22:00) στη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός έχει την ιστορική ευκαιρία να «σφραγίσει» για πρώτη φορά στην Ιστορία του την πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εκατοντάδες  φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν σήμερα  το πρωί στο  αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αποθέωσαν την αποστολή του Ολυμπιακού που επέστρεψε θριαμβεύτρια λίγο μετά τις 07:00 από την Αγγλία.

olimpiacos_ypodoxi_aston_vila.jpg

 Ο Ολυμπιακός, σε μία μαγική βραδιά στο Μπέρμιγχαμ, υπέταξε με σκορ 4-2 την Άστον Βίλα  στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο Conference League και δημιούργησε δεδομένα πρόκρισης στον τελικό που θα φιλοξενηθεί στις 29 Μαίου στην Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

 Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Άστον Βιλα στην Ευρώπη στο γήπεδό της την τρέχουσα σεζόν, μετρώντας έως χθες έξι νίκες στο «Villa Park»  σε ισάριθμους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών, ενώ ήταν η τέταρτη επιτυχία του Ολυμπιακού σε 21 επισκέψεις στην Αγγλία (1 ισοπαλία και 16 ήττες).

 

 Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν για μία ακόμα φορά φέτος στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν και να αποθεώσουν τους παίκτες και τον προπονητή του Ολυμπιακού, έστησαν ένα νέο «πάρτι» ζητώντας τον ευρωπαϊκό τίτλο.

 

 Η ρεβάνς  με την Άστον Βίλα είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη (9/5) στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

 

 Τον έτερο ημιτελικό η Φιορεντίνα κέρδισε  στις καθυστερήσεις 3-2 την Μπριζ στη Φλωρεντία. Οι δύο ομάδες  θα αναμετρηθούν στη Μπριζ μία ημέρα νωρίτερα (8/2).

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 03 Μάιος. 2024 - 09:02